CET6 2025年6月 第1套 · 听力
- 00:00:42 - Section A · 第 1 篇 · 1–4 题
- 00:03:46 - Section A · 第 2 篇 · 5–8 题
- 00:07:32 - Section B · 第 1 篇 · 9–11 题
- 00:10:31 - Section B · 第 2 篇 · 12–15 题
- 00:14:09 - Section C · 第 1 篇 · 16–18 题
- 00:18:13 - Section C · 第 2 篇 · 19–21 题
- 00:21:51 - Section C · 第 3 篇 · 22–25 题
- 原页面:https://english-exam.lazynote.cn/cet6/sections/listening/2025-06-1/
- 音频包含开场说明;第一个正式分段从 00:42 开始。
Transcript
Questions 1–4
1 M: Good morning. My name is Bob Fetterman. I’m the computer technician.
2 W: Didn’t I call for you last week?
3 M: Maybe? I work for Alpha Maintenance. I imagine someone from your office called our central office and I’m the engineer designated to your case.
4 W: Yeah, I spoke to a lady there last Tuesday, which is now 10 days ago. I made it clear it was an urgent matter and please send someone as soon as possible. Couldn’t you or someone else have come sooner?
5 M: I’m sorry, but I’m not in charge of scheduling all logistics. I simply do not know. All I can tell you is I got the call this week and came as soon as I could.
6 W: I see. Well, I’ll have you know, my manager is rather indignant that it’s taken you this long to come. I understand it might not be your fault, but nevertheless, you should know what the feeling is around here.
7 M: I understand, and I’m sorry for any inconvenience. I will try to resolve your computer problem as swiftly and optimally as I can. What and where is the issue?
8 W: It’s this machine right here. It was running slow for a while, I guess, and gradually got worse and worse. Last Tuesday, it just stopped working altogether. If you switch it on, you will see what I mean.
9 M: Okay. Do you know if it’s backed up?
10 W: Backed up?
11 M: I mean, do you know if its contents have been copied and saved somewhere else?
12 W: I don’t know.
13 M: Well, depending on the ensuing operative scenario, if I need to wipe the system directories clean in order to reconfigure default protocols, then my first intervention should be to intricately retrieve all inventories that I can. Otherwise, all data that was stored on its hard drive will be forever lost.
14 W: My manager would know. Let me go get him.
Questions 5–8
1 M: Have you given more thought to studying law?
2 W: I’ve been thinking about it a lot, yes. In fact, this is why I wished to speak to you. I wanted to hear more about what it’s like.
3 M: A career in law is a beautiful thing in my opinion. Many people will say it’s a boring field, but I disagree. The thing is there are many different branches of law and many different jobs.
4 W: You are involved with buildings and construction, right?
5 M: Correct. I’m a solicitor, specializing in real estate. Most of my work involves mediating land disputes.
6 W: Do you mind giving me an example?
7 M: Sure. So in many cases I am employed to arbitrate between two clashing parties. Let’s say for example, there are two landowners who are in a thorny disagreement about something like the borders of their adjacent plots. Someone may employ me to break the deadlock and resolve the dispute. Often my work involves negotiating agreements, plain and simple.
8 W: So you are saying that a lot of what you do is fix people’s legal issues, like you try to find a solution that benefits everyone and that prevents a problem from escalating.
9 M: Exactly, well put. You need to remember that courts, like all bureaucracies really, can be very messy, frustrating, and expensive. For this reason, it’s usually better to resolve problems outside of court whenever possible.
10 W: I see. So besides knowing the law inside out, you need good people skills, right?
11 M: Of course. Any job that involves people requires good interpersonal skills, and any law professional needs to be very eloquent at articulating that argument.
12 W: Right. So I’ve been thinking about studying criminal law. I think it sounds very interesting.
13 M: Mm-hmm, yes. I’d say there’s more money in property law, but the stakes are higher in criminal law. I can see how you would find it more interesting.
Questions 9–11
1 When a person tries to access a memory, their brains quickly examine everything stored in it to find the relevant information. But as we age, many of us have difficulty retrieving memories.
2 In a review published in the journal Trends in Cognitive Sciences on February 11th, researchers propose an explanation for why this might be happening: the brains of older adults allocate more space to accumulated knowledge and have more material to navigate when attempting to access memories. While this wealth of prior knowledge can make memory retrieval challenging, the researchers say it has its upsides—this life experience can aid with creativity and decision-making.
3 Researchers Tarek Amer, Jordana Wynn and Lynn Hasher looked at several behavioral and brain imaging studies, which show that older adults have difficulty suppressing information that is no longer relevant and that when searching for a specific memory, they often retrieve other, irrelevant memories along with it. The studies also showed that when given a cognitive task, older adults rely more heavily on previous knowledge than younger adults do.
4 While the researchers focus primarily on the difficulties that these disorderly, crowded memories may pose, they also highlight a few situations in which these same memory patterns may be useful. “Evidence suggests that older adults show preserved, and at times enhanced, creativity as a function of enriched memories,” the researchers write. They further hypothesize that older adults may be well served by their prior knowledge when it comes to decision-making, where they can pull on their accumulated wisdom.
Questions 12–15
1 There are at least four major problems with work in America today.
2 First, work can be alienating. Workers are often not in control of how they work, when they work, what is done with the goods and services they produce, and what is done with the profits made from their work.
3 Second, workers are not paid the full value of their labor. Real wages have not kept pace with productivity, driving economic inequality and a decline in labor’s share of income.
4 Third, people are time poor. In the U.S., full time employees work an average of 8.72 hours per day despite productivity increases. Long working hours contribute to the feeling of “time poverty”, which has an adverse effect on psychological well-being.
5 Fourth, automation puts jobs and wages at risk. Technological innovation could in theory liberate people from the 40-hour work week. But unless changes are made to the structure of work, automation will simply exert downward pressure on wages and further diminish work opportunities.
6 So, what can be done to alleviate these problems? There are competing visions of the best way to arrive at a solution. One vision is what’s known as the “post-work” position. The post-work theorists believe that work should not hold a central position in our lives or take up so much of our time. They assert that although doing some work might be necessary, meaning, purpose and social value reside in the communities and relationships built and sustained outside of the workplace. Thus, life should be seen as an end in itself.
Questions 16–18
1 Recent studies show that self-control and persistence increase academic outcomes, independence of IQ. Even our personal beliefs about efforts can affect academic outcomes. Children who think effort leads to achievement outperform those who believe ability is a fixed trait. Given the link between persistence and academic success, decisions about efforts are particularly important in childhood.
2 Yet, relatively little research has explored how young children learn what’s worth the effort. We all know that infants are keen observers of the social world, but they’re not just idly watching; they are tiny learning machines. They can generalize such abstract concepts as causal relationships and social roles from just a few examples. Even a 15-month-old infant can outperform a high level computer in such tasks. Could infants also make broad generalizable inferences from a few examples when it comes to effort? If so, then maybe persistence isn’t simply a character trait. Maybe it’s flexible and adaptable based on social context.
3 To explore this question, we showed 15-month-old babies one of two things—an experimenter working hard to achieve two different goals, or an experimenter who effortlessly reached each goal. Then we introduced the baby to a novel music toy that seemed as if it could be activated by pushing a big button on top. The button could be pressed down, but didn’t actually activate anything. Out of sight of the babies, we turned on the music toy with a hidden button so that they heard the toy making music. We gave the babies the music toy and left the room. Then analysts who didn’t know which condition each baby was in, watched video tapes of the experiment and counted how many times babies tried to activate the toy by pressing the button.
4 Across one study and a pre-registered duplication, babies who had seen an adult persist and succeed push the button about twice as many times as those who saw an adult effortlessly succeed. In other words, babies learned that effort was valuable after watching just two examples of an adult working hard and succeeding. Part of what’s exciting about this finding is that the babies didn’t just imitate the adult’s actions. Instead, they generalized the value of effort to a novel task. The experimenter never demonstrated pushing a button or trying to make music. Instead, the babies learned from different examples of effortful actions that the new toy probably also required persistence.
Questions 19–21
1 If chronic lateness has taken over your life and turned into a defining trait of who you are, it’s likely that you’re losing out on job offers, recreational opportunities, friendships, and more. If you are showing up late to your own life, get organized, prioritize punctuality, and address any underlying causes.
2 When you have to be somewhere, try to arrive 15 to 30 minutes before you need to. If you always run late, that means you must be failing to account for something you always do. Anticipate that by giving yourself extra time to arrive. Keep track of whether or not you actually do arrive early. You might find that leaving early gets you to places exactly on time.
3 Set two alarms. Set one alarm that lets you know it’s time to drop what you’re doing and a second alarm that means you need to walk out the door. Obey the alarms. As soon as the first alarm goes off, stop what you’re doing. If it’s something you’ll be coming back to, like a project for work, make a note to remind yourself where you left off. Grab everything you need and make sure you know how to get where you’re going. Aim to be out the door and on your way before the second alarm rings. This will only work if you take the alarms seriously, so make sure you react as soon as you hear them.
4 Prepare for the day ahead. Have all of your notes and materials organized well in advance of each event, so that all you have to do is grab them and go when it’s the actual day. If mornings are a struggle for you, do as much as you can to ready yourself the night before. Before you go to bed, lay out your clothes and pack your bag for the next day.
5 Learn to leave time in between tasks and meetings. It soon becomes unbearable to shift between one meeting and another without space in between. If you overschedule yourself, however, you’ll arrive late as soon as you hit a bump. As well as giving you space, this time also acts as a buffer between events, which can be borrowed from, should you be held up in a prior meeting, allowing you to still get to the next one on time. Calculate transit time between activities and then add 10 to 30 minutes for unexpected delays.
Questions 22–25
1 Do you think Bostonians put out the welcome mat? Do you find other cities to be more or less polite? Different cities have different feels for visitors. Some are friendly and open; some are formal and distant. Boston tends to seem hurried and sometimes a little rude. That’s what some tourists have said. One study found that people here are less willing to volunteer to help strangers than those residents of other U.S. cities. Take a close look next time you’re in Boston, and here are some of the things you’ll probably see: people smoking in the subway stations despite the frequent reminders not to do so; pedestrians walking when the crosswalk lights say not to do so, ignoring the cars; car drivers speeding, making a loud noise with the horn and occasionally cursing at each other. Drivers who can’t be bothered to find a place to park, but instead simply turn on their blinker and stop in the middle of the street.
2 Sometimes Bostonians seem like they’re just too busy to be polite. Why is their city like that? Former U.S. representative Chester Atkins says it’s because the Puritan founding fathers were themselves impatient and bad-tempered, and had little time for courtesy. That culture has carried down to the present day, he believes. Boston College professor Thomas O’Connor thinks a contributing factor is Boston’s history as a city where each new group of immigrants was treated with suspicion and exclusion. That’s given Boston a sense of clannishness and reserve, he thinks. The idea of a stranger greeting another stranger is simply not part of the local culture, he says. People will begin a conversation with someone they know, but not with a stranger. Ralph Whitehead, a professor of journalism at the University of Massachusetts at Amherst, thinks it’s because Boston’s upper class used manners to make class distinctions. By being snobbish about manners, Proper Bostonians made other people scornful of courtesy, he says.
3 Some say that’s just the way Boston is and that the city will never change. Still, other cities with reputations for worse rudeness are trying hard to change their images. Paris is one example where people are trying to be friendly. New York City is another. There, the city is trying to persuade subway riders to be more considerate. If those cities can make the effort, maybe Boston should as well.
Questions, Answers & Analysis
Section A · Long Conversations
1. What did the woman do last Tuesday?
- A. Met the computer technician.
- B. Told the man about her trouble.
- C. Called the man’s company.
- D. Visited Alpha Maintenance.
Answer: C — Called the man’s company.
I spoke to a lady there last Tuesday, which is now 10 days ago. I made it clear it was an urgent matter and please send someone as soon as possible.
Analysis
Paraphrase
- I spoke to a lady there last Tuesday ↔ Called the man’s company
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
2. What does the man say he did when he got the call?
- A. Consulted someone in charge.
- B. Came as soon as possible.
- C. Informed the central office at once.
- D. Designated an engineer to the case.
Answer: B — Came as soon as possible.
I’m sorry, but I’m not in charge of scheduling all logistics. I simply do not know. All I can tell you is I got the call this week and came as soon as I could.
Analysis
Paraphrase
- came as soon as I could ↔ Came as soon as possible
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
3. What is the feeling about the problem around the woman’s workplace?
- A. Frustration.
- B. Intimidation.
- C. Desperation.
- D. Indignation.
Answer: D — Indignation.
Well, I’ll have you know, my manager is rather indignant that it’s taken you this long to come.
Analysis
Paraphrase
- my manager is rather indignant ↔ Indignation
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
4. What does the woman say her manager would know?
- A. Whether the contents have been backed up.
- B. Whether they can find help somewhere else.
- C. Whether all data stored on the hard drive has got lost.
- D. Whether they need to wipe the system directories clean.
Answer: A — Whether the contents have been backed up.
M: Do you know if it’s backed up? … W: My manager would know. Let me go get him.
Analysis
Paraphrase
- Do you know if it’s backed up? ↔ Whether the contents have been backed up
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
5. What will many people say about a career in law?
- A. It’s boring.
- B. It’s challenging.
- C. It’s a beautiful thing.
- D. It’s unlike most jobs.
Answer: A — It’s boring.
A career in law is a beautiful thing in my opinion. Many people will say it’s a boring field, but I disagree.
Analysis
Paraphrase
- a boring field ↔ It’s boring.
Why the other options are wrong
- C.
- B.
- D.
6. What does the man say most of his work involves?
- A. Arbitrating between disagreeing solicitors.
- B. Preventing disputes from escalating.
- C. Buying and selling property.
- D. Mediating land disputes.
Answer: D — Mediating land disputes.
I’m a solicitor, specializing in real estate. Most of my work involves mediating land disputes.
Analysis
Paraphrase
- mediating land disputes ↔ Mediating land disputes.
Why the other options are wrong
- C.
- A.
- B.
7. Why does the man say it’s usually better to resolve problems outside of court whenever possible?
- A. Courts are intended for fixing major legal disputes.
- B. Courts are getting too bureaucratic to function.
- C. Courts can be frustrating and expensive.
- D. Courts can be frightening and arbitrary.
Answer: C — Courts can be frustrating and expensive.
You need to remember that courts, like all bureaucracies really, can be very messy, frustrating, and expensive. For this reason, it’s usually better to resolve problems outside of court whenever possible.
Analysis
Paraphrase
- frustrating, and expensive ↔ Courts can be frustrating and expensive.
Why the other options are wrong
- D.
- A.
- B.
8. What does the man think is required of any law professional?
- A. The ability to make arguments in a unique way.
- B. The skill of preventing conflicts between parties concerned.
- C. The skill of foreseeing any potential stakes in their work.
- D. The ability to express themselves clearly and forcefully.
Answer: D — The ability to express themselves clearly and forcefully.
Any job that involves people requires good interpersonal skills, and any law professional needs to be very eloquent at articulating that argument.
Analysis
Paraphrase
- eloquent at articulating that argument ↔ The ability to express themselves clearly and forcefully.
Why the other options are wrong
- B.
- A.
- C.
Section B · Passages
9. What did the researchers do in their review in the journal Trends in Cognitive Sciences?
- A. They looked into the relationship between one’s prior knowledge and creativity.
- B. They offered novel ways to help older adults to keep their memories from aging.
- C. They proposed an explanation for old people’s difficulty in retrieving memories.
- D. They advanced a new model concerning human information storage and retrieval.
Answer: C — They proposed an explanation for old people’s difficulty in retrieving memories.
researchers propose an explanation for why this might be happening: the brains of older adults allocate more space to accumulated knowledge and have more material to navigate when attempting to access memories.
Analysis
Paraphrase
- propose an explanation for why this might be happening ↔ proposed an explanation
- why this might be happening ↔ old people’s difficulty in retrieving memories
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
10. What do several behavioral and brain imaging studies show?
- A. Young adults rely on memory while older adults keep notes as a reminder.
- B. Older adults often retrieve irrelevant memories along with what they want.
- C. Young adults accumulate knowledge much more quickly than older adults.
- D. Older adults generally perform cognitive tasks much slower than young adults.
Answer: B — Older adults often retrieve irrelevant memories along with what they want.
studies, which show that older adults have difficulty suppressing information that is no longer relevant and that when searching for a specific memory, they often retrieve other, irrelevant memories along with it.
Analysis
Paraphrase
- they often retrieve other, irrelevant memories along with it ↔ Older adults often retrieve irrelevant memories along with what they want
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
11. What does evidence suggest regarding older adults?
- A. They show preserved, and sometimes enhanced, creativity.
- B. They frequently suffer from disorderly crowded memories.
- C. They can rely on their accumulated wisdom in an emergency.
- D. They may well be served by forgetting their prior knowledge.
Answer: A — They show preserved, and sometimes enhanced, creativity.
“Evidence suggests that older adults show preserved, and at times enhanced, creativity as a function of enriched memories,” the researchers write.
Analysis
Paraphrase
- older adults show preserved, and at times enhanced, creativity ↔ They show preserved, and sometimes enhanced, creativity
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
12. What do we learn about American workers from the passage?
- A. They are actually proud of the goods and services they produce.
- B. They are worried about being alienated from the outside world.
- C. They are rarely in control of many things related to their work.
- D. They are longing to share the profits made from their work.
Answer: C — They are rarely in control of many things related to their work.
Workers are often not in control of how they work, when they work, what is done with the goods and services they produce, and what is done with the profits made from their work.
Analysis
Paraphrase
- Workers are often not in control of ↔ They are rarely in control of many things related to their work
- how they work, when they work, what is done with the goods and services they produce, and what is done with the profits ↔ many things related to their work
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
13. What does the passage say long working hours contribute to?
- A. The steady decrease in productivity.
- B. The adverse effect on physical health.
- C. The feeling of being time poor.
- D. The rising economic inequality.
Answer: C — The feeling of being time poor.
Long working hours contribute to the feeling of “time poverty”, which has an adverse effect on psychological well-being.
Analysis
Paraphrase
- the feeling of “time poverty” ↔ The feeling of being time poor.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
14. What does automation do, according to the passage?
- A. It alters the structure of work.
- B. It puts jobs and wages at risk.
- C. It liberates people from tedious and laborious work.
- D. It creates new work opportunities in the IT industry.
Answer: B — It puts jobs and wages at risk.
Fourth, automation puts jobs and wages at risk.
Analysis
Paraphrase
- automation puts jobs and wages at risk ↔ It puts jobs and wages at risk.
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
15. What do post-work theorists advocate?
- A. Finding meaning in work.
- B. Prioritizing life over work.
- C. Improving relationships in the community.
- D. Realizing one’s social value in the workplace.
Answer: B — Prioritizing life over work.
The post-work theorists believe that work should not hold a central position in our lives or take up so much of our time. … Thus, life should be seen as an end in itself.
Analysis
Paraphrase
- work should not hold a central position in our lives or take up so much of our time ↔ Prioritizing life over work.
- life should be seen as an end in itself ↔ Prioritizing life over work.
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
Section C · Lectures
16. What does the speaker say even our personal beliefs about effort can do?
- A. Affect our attitude to novel tasks.
- B. Distinguish us in the social world.
- C. Outweigh IQ in importance.
- D. Impact academic achievements.
Answer: D — Impact academic achievements.
Even our personal beliefs about efforts can affect academic outcomes.
Analysis
Paraphrase
- affect academic outcomes ↔ Impact academic achievements.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
17. How did the researchers turn on the music toy in their experiment?
- A. By pressing a hidden button.
- B. By pushing a big button on top.
- C. By pressing two buttons at the same time.
- D. By helping the babies push the right button.
Answer: A — By pressing a hidden button.
Out of sight of the babies, we turned on the music toy with a hidden button so that they heard the toy making music.
Analysis
Paraphrase
- turned on the music toy with a hidden button ↔ By pressing a hidden button.
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
18. What could the infants do in the experiment according to the speaker?
- A. Perform difficult tasks successfully just by observing how adults acted.
- B. Make generalizable inferences about persistence from a few examples.
- C. Adapt themselves to different social contexts.
- D. Work hard to interact with experimenters.
Answer: B — Make generalizable inferences about persistence from a few examples.
They can generalize such abstract concepts as causal relationships and social roles from just a few examples. Could infants also make broad generalizable inferences from a few examples when it comes to effort?
Analysis
Paraphrase
- make broad generalizable inferences from a few examples ↔ Make generalizable inferences about persistence from a few examples.
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
19. What is the speaker’s purpose of giving this talk?
- A. Offering advice on overcoming habitual lateness.
- B. Exemplifying various recreational opportunities.
- C. Scrutinizing individuals’ defining traits.
- D. Suggesting ways for setting priorities.
Answer: A — Offering advice on overcoming habitual lateness.
If chronic lateness has taken over your life and turned into a defining trait of who you are, it’s likely that you’re losing out on job offers, recreational opportunities, friendships, and more. If you are showing up late to your own life, get organized, prioritize punctuality, and address any underlying causes.
Analysis
Paraphrase
- chronic lateness ↔ habitual lateness
- get organized, prioritize punctuality, and address any underlying causes ↔ Offering advice on overcoming
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
20. What should you do if mornings are a struggle for you?
- A. Make the breakfast simpler.
- B. Take the alarms seriously.
- C. Ready yourself in the early dawn.
- D. Get prepared the night before.
Answer: D — Get prepared the night before.
If mornings are a struggle for you, do as much as you can to ready yourself the night before. Before you go to bed, lay out your clothes and pack your bag for the next day.
Analysis
Paraphrase
- ready yourself the night before ↔ Get prepared the night before.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
21. According to the speaker, what can we do to combat unexpected delays?
- A. Finish the prior task 30 minutes earlier.
- B. Keep ourselves from hitting a bump.
- C. Leave time in between activities.
- D. Try to avoid possible hold-ups.
Answer: C — Leave time in between activities.
Learn to leave time in between tasks and meetings. As well as giving you space, this time also acts as a buffer between events, which can be borrowed from, should you be held up in a prior meeting, allowing you to still get to the next one on time.
Analysis
Paraphrase
- leave time in between tasks and meetings ↔ Leave time in between activities.
- acts as a buffer between events ↔ Leave time in between activities.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
22. What do visitors find about the cities they’ve been to?
- A. Their lifestyles vary.
- B. Their traits vary.
- C. They have different customs.
- D. They have different feels.
Answer: D — They have different feels.
Different cities have different feels for visitors.
Analysis
Paraphrase
- different feels for visitors ↔ They have different feels.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
23. What did one study find about Bostonians compared with residents of other U.S. cities?
- A. They are not as willing to help strangers.
- B. They are not as patient with one another.
- C. They violate traffic rules more frequently.
- D. They become more easily irritated in public.
Answer: A — They are not as willing to help strangers.
One study found that people here are less willing to volunteer to help strangers than those residents of other U.S. cities.
Analysis
Paraphrase
- less willing to volunteer to help strangers ↔ They are not as willing to help strangers.
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
24. What does Thomas O’Connor say about the idea of strangers greeting one another?
- A. It was practiced by Boston’s founding fathers.
- B. It is not deemed exotic by Proper Bostonians.
- C. It was adopted by Boston’s upper class.
- D. It is not part of Boston’s local culture.
Answer: D — It is not part of Boston’s local culture.
The idea of a stranger greeting another stranger is simply not part of the local culture, he says.
Analysis
Paraphrase
- simply not part of the local culture ↔ It is not part of Boston’s local culture.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
25. What does the speaker think Boston should do?
- A. Stick to its own way of showing courtesy to strangers.
- B. Follow the examples set by Paris and New York City.
- C. Learn from the world’s major cities in promoting tourism.
- D. Take pride in its history and adhere to its cultural tradition.
Answer: B — Follow the examples set by Paris and New York City.
Paris is one example where people are trying to be friendly. New York City is another. There, the city is trying to persuade subway riders to be more considerate. If those cities can make the effort, maybe Boston should as well.
Analysis
Paraphrase
- Paris is one example ↔ Follow the examples set by Paris and New York City.
- maybe Boston should as well ↔ Follow the examples
Why the other options are wrong
-
A.
-
C.
-
D.
-
Source: Lazynote listening page
-
Chinese text is stored as Obsidian comments (“).